gtag('consent', 'default', { 'ad_storage': 'denied', 'ad_user_data': 'denied', 'ad_personalization': 'denied', 'analytics_storage': 'denied' });
  • cadastru si intabulareLucrari de cadastru si intabulare
  • CadastruRelevee
  • topografieLucrari de topografie inginereasca

 

Cadastru case fara autorizatie

 Cadastru si intabularea se poate face in unele cazuri si  pentru casele care nu detin autorizatie de construire, edificate inainte de anul 2000 astfel:

Constructiile edificate fara autorizatie de construire se pot intabula in cartea funciara conform prevederilor actuale

          Constructiile edificate inainte de august  2001, fara autorizatie de constructie se pot intabula in baza certificatului  fiscal  eliberat de catre autoritatea locala.

          Conform legislatiei in vigoare edificarea unei constructii fara autorizatie constituie contraventie sau dupa caz infractiune si se pedepseste conform legii.

Organele competente pot aplica sanctiunea in termen de pana la 3 ani de la data savarsirii faptei.

Intrare in legalitate si intabulare constructii realizate dupa anul 2001

              Conform Legii Nr. 7, Art. 2, punctul 14 din 6 ianuarie 2020 se modifica prevederile articolului 37, alin. 6 al Legii Nr. 50/1991 si se stipuleaza faptul ca dreptul de proprietate asupra constructiilor se poate intabula in cartea funciara in baza unei adeverinte sau certificat de atestarea a edificarii constructiei.

             Prevederile se aplica si in cazul constructiilor realizate fara autorizatie de construire daca s-a implinit termenul de prescriptie de 3 ani pentru sanctionarea faptei.

             Pentru intabularea unei constructii fara autorizatie, autoritatile locale vor emite certificatul de atestare a edificarii constructiei in baza urmatoarelor inscrisuri:

    -expertiza tehnica calitativa –  inrocmita de catre un expert MLPAT, pentru a stabili daca aceasta intruneste cerintele fundamentale(structura de rezistenta, securitatea la incendiu)

    - memoriu tehnic arhitectura intocmit de catre un arhitect autorizat

    - documentatie cadastrala realizata de catre o persana fizica sau juridica autorizata in domeniul topografiei , geodeziei si a cacadastrului

            Observatie: Certificatul de atestare  nu se elibereazadaca de catre autoritatea locala daca prin expertiza tehnica se constata neideplinirea cerintelor de baza pentru construire  ( stabilitate, rezistenta, etc)  ori se incalca reglementarile planului de urbanism ( edificarea constructilor ce nu respecta PUT, CUT).

 

Acte necesare obținere Certificat de edificare de la Primarie:
  • Cerere
  • Proiect arhitect
  • Expertiza MLPAT
  • Extras de carte funciara pentru informare – actualizata la zi, nu mai vechi de 30 de zile
  • Acte de proprietate teren
  • Schița cadastrala – măsurătorile constructiei sau ale constructiilor daca sunt mai multe realizată de către un cadastrist autorizat

   

Pentru mai multe informatii puteti folosi formularul de contact situat la linkul : contact cadastru

 

Aici puteti sa reveniti la meniul pentru selectia articolelor

Copyright © 2024 Top Survey Firma Cadastru Topografie Bucuresti . Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licența GNU General Public License.