Numerele cadastrale atribuite unor documentatii cadastrale avizate anterior ( anii 1999-2006)  si neintabulate in Cartea Funciara se pot anula in situatiile urmatoare:

A)  la cererea titularului, dacă imobilul nu a fost înscris în cartea funciară, în baza urmatoarelor acte:

  • Documentatia cadastrala avizata sau PAD-uri, in cazul  dezmembrarilor/alipirilor pentru care nu a fost facut actul notarial de dezmembrare/alipire

cerere de anulare;

  • declarației autentice pe proprie răspundere a titularului, în care se va menționa că nu a folosita documentația cadastrală în circuitul civil (la notar)

B)  la cerere sau din oficiu, in cazul in care imobilul este înscris în cartea funciară, în baza:

  • referatului de anulare a numărului cadastral întocmit de inspector;
  • unei sentințe definitive care dispune anularea numărului cadastral sau anularea tuturor actelor care au stat la baza înscrierilor în cartea funciară a imobilului.

Observatie: numerele cadastrale atribuite inaintea publicarii ordinului 700 din 2014, au avut termen de valabilitate 1 an de la intrarea in vigoare, conform art. 74,75 al ordinului mai sus mentionat.

 

Cererea de anulare se poate depune  si de catre persoana autorizata, iar raspunsul se primeste prin posta la adresa proprietarului, atunci cand se specifica pe cerere modalitatea de comunicare.

In concluzie documentatiile vechi care nu au fost intabulate nu mai au nicio valoare si cadastrul va fi necesar sa fie intocmit in conformitate cu normele tehnice actuale.

Pentru mai multe detalii ne puteti contacta la contact cadastru.

 

Aici puteti sa reveniti la meniul pentru selectia altor articole

Copyright © 2019 Top Survey Firma Cadastru Topografie Bucuresti . Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licența GNU General Public License.