gtag('consent', 'default', { 'ad_storage': 'denied', 'ad_user_data': 'denied', 'ad_personalization': 'denied', 'analytics_storage': 'denied' });
  • cadastru si intabulareLucrari de cadastru si intabulare
  • CadastruRelevee
  • topografieLucrari de topografie inginereasca

Trasarea limitelor proprietatii, verificare colturi proprietate, intarusare teren

 Contact rapid: tel. 0722515977- ing. Gurita Ion            

 Trasarea limitelor de proprietate ( cunoscuta si sub numele intarusare teren) este o operaţie necesara intrucat va aduce garantia pozitionarii corecte a limitelor proprietatii, in speta gardul care urmeaza sa il edificati sau constructia ce urmeasa sa o faceti , pozitionarea facandu-se prin marcarea colturilor caracteristice pe teren, lucru ce va va scuti de multe posibile probleme ulterioare, ( eventuake procese de granituire, constructie amplasata gresit si pe terenul vecinului, gard ce trebuie demolat si construit pe alt amplasament cu alte costuri ulterioare etc...),

             In general costul este de 100 lei/ punct materializat, dar in cazul in care se doresc mai multe puncte pretul se poate negocia.

           Se pot executa urmatoarele tipuri de lucrari:

  • Trasari terenuri – delimitarea  pe teren a limitelor de proprietate (intarusari terenuri) in conformitate cu cadastrul avizat;
  • Materializarea pe teren a punctelor caracteristice cladirilor;
  • Trasarea axelor construcţiilor conform proiectului de trasare;
  • Determinarea, transmiterea si marcarea "cotei zero" a proiectului;
  • Trasarea contururilor cladirilor in interiorul proprietatii;
  • Trasarea axelor si punctelor de elevatie ale proiectului.

                     In vederea efectuarii operatiei de trasare limite proprietate, utilizam cea mai noua tehnologie de determinare a punctelor caracteristice, prin metode GPS RTK (tehnologia NTRIP - Networked Transport of RTCM via Internet Protocol, a serviciului ROMPOS-RTK). Astfel, s-au redus timpul de asteptare in vederea executarii lucrarii cat si tarifele practicate datorita faptului ca nu se mai platesc punctele de statie GPS, determinate inainte de trasare prin metoda statica,  necesare in cazul unei trasari prin metode clasice cu ajutorul statiei totale ( teodolitului).

Actele necesare pe care proprietarul terenului trebuie sa le pună la dispozitia noastra:

  1. Planul de amplasament si delimitare a imobilului" , este planul avizat de catre cadastru- OCPI, care contine coordonatele punctelor care delimiteaza terenul, in sistemul de proiectie Stereografic 1970 sau in sistemul de proiectie ales( un sistem de coordonate local folosit in cadastrul avizat dar din pacate care nu poate fi reconstituit lin vederea trasarii limitelor). Aceste coordonate definesc forma, suprafata si dimensiunile terenului dumneavoastra;
  2. copie a actului de identitate al proprietarului;
  3. daca este cazul, copie al actului de proprietate a persoanei desemnata de proprietar sa participe la operatia de trasare.

Ce sunt coordonatele? Va puteti informa aici

Important:

Dacă „Planul de amplasament si delimitare a imobilului" nu contine coordonatele punctelor in sistemul Stereografic, ele vor fi obtinute de persoana autorizata, in baza unei solicitari de informatii semnata si de proprietarul terenului si adresată Oficiului de Cadastru. In cazul in care se constata ca imobilul este translatat sau prezinta suprapuneri in baza grafica OCPI, se impune intocmirea unei documentatii de actualizare pentru remedierea acestor neconcordante.

           Operatiunea de trasare se poate executa numai dupa ce s-a avizat cadastrul si avem coordonatele in Sistem stereografic 1970, altfel limitele pot fi trasate gresit.

           In situatia in care documentatia cadastrala este veche, cu coordonate in sistem local sau coordonate gresite, se va face actualizarea datelor cadastrale in Sistem stereografic 1970 si abia dupa aceste operatiuni se va executa trasarea.

           Nu ne asumam raspunderea pentru imprejmuirea facuta ulterior de proprietar care nu a respectat limitele trasate conform Procesului Verbal de Trasare eliberat sau pentru orice fel de modificari facute ulterior de primarie cu privire la modificarile facute asupra planului parcelar sau datorita a unor modificari in regulamentele aparute.

          Operatia de trasare se finalizeaza cu emiterea unui „Proces verbal de trasare", prin care vi se confirma poziţionarea corectă în spatiu a punctelor care delimiteaza imobilul si care va va ajuta in relatia cu vecinii dumneavoastra si diverse institutii.

           

Ne puteti contacta pe e-mail-ul din sectiunea CONTACT pentru orice fel de nelamuriri sau informatii si va vom raspunde in cel mai scurt timp posibil. 

 

Copyright © 2024 Top Survey Firma Cadastru Topografie Bucuresti . Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licența GNU General Public License.